Utolsó frissítés / Recent update:
2013.06.10. Új bejegyzés / New note (2013. június 10., Molly Malones & Waitara / 10 June 2013, Molly Malones & Waitara) ~ English translation still missed
2013.07.09. Új bejegyzés / New note (Utóbbi heteim történései / My recent weeks) ~ English translation DONE
2013.07.20. Új bejegyzés / New note (Wellingtoni hírek: földrengés, a világ leggyorsabb utasszállító hajója itt / Wellington news: strong earthquake and the fastest passenger ship in the world refuels in the harbour)
~ English translation DONE at the end of the note
2013.07.21. Új bejegyzés / New note (Földrengésre ébredtem / Waked up by an earthquake)
~ English translation DONE at the end of the note
2013.07.31. Új bejegyzés / New note (Egy hét Ausztráliában / Five days in Australia) ~ English translation in progress
2013.08.03. Új bejegyzés / New note (Egy hét Ausztráliában II. / Five days in Australia II.) ~ English translation in progress
2013.08.25. Új bejegyzés / New note (Célegyenesben, nemsokára irány haza!!!! / Close to the finish, going home soon) ~ English translation in progress (hahaha)
2013.09.02. Új bejegyzés / New note (Mindenhol jó, de legjobb otthon / Being everywhere is good, but being at home is the best) ~ English translation COMPLETED at the end of the note!!!
2013.09.21. Új bejegyzés / New note (Még egy hét Magyarországon / Another 9 days in Hungary) ~ English translation in progress
2013.10.19. Új bejegyzés / New note (Wow, avagy mi (minden) törpént Aprajafalván? / What have happened in the meanwhile with me?) ~ English translation in progress
2013.10.20. Új bejegyzés / New note (Budapest Auckland képekben / Budapest Auckland flight in pictures)
2013.11.18. Új bejegyzés / New note (Utolsó napok Új-Zélandon / Last days in New Zealand)
2013. 12. 15. Utolsó bejegyzés / Final note (Zélandi Záró (S)Zösszenet / Final post about New Zealand )
2014. 03.15. Első bejegyzés / First note (Itt van Robi, itt van újra (és szép mint mindig....) az angliai kezdetek / Robi comes back and the beginnings in UK)
2014. 04. 02. Új bejegyzés / New note (Az Európát átszelő utam az Egyesült Királyságba / On my way to UK across Europe)+ KÉPEK!
2014.04.22. Új bejegyzés / New note (Az angliai élet kezdő lépései / Starter steps of life in UK)
2015.03.15. Új bejegyzés / New note (Here we go.. újra itt.. Pont 1 éve érkeztem az Egyesült Királyságba / 1 year anniversary of life start in UK)

2013. szeptember 22., vasárnap

Még egy hét Magyarországon / Another 9 days in Hungary

Ajjaj, már szeptember huszonegyedike és harmincadikán repülök vissza. Áááááá, nem ér! Ha valaki venné a fáradtságot és kommentelne, mondhatná, hogy ne nyavalyogj Robi, hanem maradj itthon, de ez nem ennyire fehér és fekete.

Meghatározott célok miatt mentem ki, ezek a célok még függőben vannak. Akár elhiszik, akár nem, nem a pénz motivál! Természetesen nem rossz, hogy többet keresek mint korábban, viszont ennek ára van, nagy ára.

Korábban sokan abnormálisnak néztek, mert még otthon laktam. Aztán a beszélgetések közben elmondták, hogy rossz volt a kapcsolatuk a szüleikkel, csonka családban nőttek fel, így minél korábban le akartak lépni. Ez megmagyaráz mindent. Valaki „meg akart menteni”, aztán kiderült, hogy ő maga vágyott el otthonról nagyon nagyon...
Szerettem otthon lakni, akkor ez tűnt a leglogikusabbnak, erősen kötődöm a családomhoz, ez a kötődés húz haza még a csodálatos Új-Zélandról is. Pedig Új-Zéland tényleg szép, főleg amikor nem horizontális eső esik. :) Nem szeretnék túl messze kerülni a családtól, de mégis külön fogok élni.

Rohan az idő, sok találkozóm van még függőben, sok dolgot –amit korábban beterveztem- már megvalósítottam. Nagyon örülök annak, hogy a barátok, ismerősök nem „veszítettek el”. Egyik kedvenc József Attila idézetem „...Hiába fürösztöd önmagadban, Csak másban moshatod meg arcodat. ...”

A nyolc kilogram Whittaker’s csoki majdnem elfogyott, hűtőmágnesből még van. Nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz a csokinak.

Témaváltás...

Magyar ételek... 
Ha valaki szeretne egy igazi, baró-frankó-szuperséges-ízletest enni, az jöjjön Magyarországra! Tobzódom a jobbnál jobb ételekben, ez nagyon fog hiányozni.

A magyar péksütemények fenomenálisak (NEM ám cookie!), meggyes-mákos kalács manduladarabokkal; túrós-meggyes-mákos kalács; diós kalács; oroszkrém torta; csokitorta. Nyam nyam!

Meggyes - mákos kalács manduladarabokkal

Mákos kalács, diós kalács, áfonyás táska

Orosz krémtorta

Csokitorta

Az ételek közül a lecsó (nem litchon), rakott krumpli, rántott hús, túrós tészta, igazi kedvencek.

Lecsó virslivel
Rakott krumpli
Rántott hús
Túrós tészta


Témaváltás...
Zoli barátom mutatott egy videot Új-Zélandról, a riporter Szaniszló Ferenc. Szegény Szaniszló kissé begolyózott, olyan konspirációkat képzel, hogy azokhoz a Kennedy-gyilkosság szimpla ügy. Szerencsére a riport alanya nem veszi fel Szaniszló utalásait, így egy objektív beszámoló lesz a beszélgetésből.

Kapaszkodjatok, mert ilyen fantazma kevés van :) 

2010-ben és 11-ben földrengés sorozat rázta meg Új-Zélandot. Az utóbbi időben megjelentek feltételezések, hogy a Christchurch-i földrengés nem volt véletlen, természeti csapás. Hanem szándékosan előidézett, a HAARP rendszer alapján végrehajtott, előre kitervelt pusztítás. Biztosítói és ingatlan panama. Több: fenyegetés. Látszólag megingathatatlan ürüggyel. Elvégre bizonyítani nem lehet. Vagy tán mégis?

Tény, hogy Új-Zélandra is szemet vetett a globális háttéruralom. Hiszen messze van, a világ legvégén, óceán közepén, ahol bármilyen globális háború átvészelhető, ahonnan bármilyen földi csapássorozat levezényelhető. És közben még óriási haszon is szedhető a rászedett kárvallottaktól. Új-Zéland a tanpálya, hogyan lehet megbolygatni, megingatni, fölfordítani, félelembe kergetni egy jólétben, gazdagságban, létbiztonságban élő kis nemzetet. A japánok ehhez már ugye hozzászoktak. ”

A video itt tekinthető meg magyar nyelven:

http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2013-08-12-vilag-panorama





1 megjegyzés:

  1. Kezdem a végén. Mekkora marhaság! Jah és ennek a hátterében is a bankok és egy bizonyos népcsoport áll.... DE szeretem az ilyen baromságokat! :-(( Örülök, hogy jól érzed Magad otthon! Tényleg sok minden hiányzik külföldön otthonról, de amiket leírtál pótolható. Kis házi pékséget nyithatsz otthon, még keresel is vele. Amúgy nem véletlen sül kifli reggel fél 6-kor nálunk. :-)) Valaki nagyon szereti errfelé is! :-))) Élvezd az otthonlétet, míg tart!

    VálaszTörlés